Posjete-izleti

ŠKOLA U PRIRODI - ŠABIĆI

IV- 1, IV-2, IV-3

31.03.2022.

ŠKOLA SKIJANJA

VI-3

Od 17.03. 2022. do 23.03.2022.

ŠKOLA SKIJANJA VI3.mp4

ŠKOLA PLIVANJA

IV-1, IV-2, IV-3

Od 14.03. do 18.03.2022.

ŠKOLA SKIJANJA

VI-2

Od 10.03. 2022. do 16.03.2022.

final_623349d6739ae0006196e9ab_483361.mp4

ŠKOLA SKIJANJA

VI-1

Od 03.03.2022. do 09.03.2022.

Video_PRVA-VER (online-video-cutter.com).mp4

U NARODNOM POZORIŠTU

U srijedu, 23. 2. 2022. godine, učenici prvog i drugog razreda, sa svojim učiteljicama, uživali su u predstavi "Ježeva kućica".

Naši učenici u Zemaljskom muzeju Bosne i Hercegovine

IV-1, IV-2, IV-3

Posjeta kinu Cineplexx

U utorak, 28. 12. 2021. godine učenici V-1, V-2 i V-3 u pratnji nastavnika (Mirele Avdibegović, Ernele Bajramović, Amne Koro, Jasmina Bojadžije, Nermine Hodžić i Kimete Maslo) posjetili su kino Cineplexx.

Učenici su gledali film „Encanto – Naš čarobni svijet“.

Obilježavanje Međunarodnog dana solidarnosti

Povodom Međunarodnog dana solidarnosti, koji se obilježava 20. decembra, a u okviru eTwinning projekta Zemlja vrijednosti učenici 5-1, 5-2, 5-3 i 7-2 posjetili su Dom za djecu bez roditeljskog staranja na Bjelavama.

Tom prilikom uručeni su novogodišnji paketići i čestitke koje su pravili naši učenici.

Cilj ove aktivnosti naših učenika jeste razvijanje solidarnosti i empatije. Nadamo se da smo bar za trenutak izmamili osmijeh na licima djece koju smo posjetili.

Mi smo se sigurno vratili ponosni na naše učenike koji su još jednom pokazali svoje veliko srce.

Festival bajki

Učenici II - 2 razreda su 7.12.2021. godine prisustvovali radionici izrade lutaka od filcane vune u sklopu Festivala bajki.

Muzej iluzija i Muzej ratnog djetinjstva

U srijedu, 19.2.2020. učenici V-2 su posjetili dva muzeja u pratnji razrednice Semire Fočo i asistentica Vanine Baždar i Belinde.

Muzej iluzija je bila prva destinacija. Učenici su uživali u optičkim iluzijama ovog muzeja.

Nakon toga su posjetili i Muzej ratnog djetinjstva. Obzirom da se bliži i Dan nezavisnosti Bosne i Hercegovine, edukativni cilj ove posjete je bio da kroz osjećaj empatije i povezivanjem sa sjećanjima djece u ratu, učenici postanu svjesni važnosti obilježavanja ovog državnog praznika. Ovom prilikom učenici su shvatili da 1. mart nije samo neradni dan, nego važan datum koji su i njihovi vršnjaci nosili i donijeli na svojim leđima i da ga kao takvog dočekuju kao najsvećaniji dan.

SAJAM KNJIGA SKENDERIJA

Bibliotekarska sekcija je posjetila Sajam knjiga u sarajevskoj Skenderiji u cetvrtak, 18.4.2019.

JP BH POŠTA

Dana 9.10.2018 godine, učenici četvrtih razreda (64 učenika) posjetili su poštu u pratnji svojih učiteljica Behlulović Azemine, Lazović Hajre, Gagula - Šerifović Elme. Povod je bio obilježavanje Svjetskog dana pošte, a cilj naše posjete je da se učenici upoznaju sa tehnološkim procesima od prijema do uručenja pošiljke, te ostalim uslugama koje pruža pošta.

Općina Novi Grad Sarajevo

Dana, 26.2.2018. godine su učenice naše škole, Azra Karišik, Ilda Medić i Aida Dedović prisustvovale svečanosti povodom obilježavanja Dana nezavisnosti Bosne i Hercegovine, održanoj u Velikoj sali Općine Novi Grad Sarajevo, sa početkom u 13.00 sati. Učenice su učestvovale u izradi likovnih radova koji su bili izloženi u galeriji Općine.

Kino "Novi Grad"

Aktiv osmih razreda je 14.2.2018. u kinu "Novi Grad" gledao projekciju filma "Čudo."U pratnji su bili razrednici Daut Šaljić i Alma Košutić.

Narodno pozorište

Učenici drugog i četvrtog razreda, 13.02.2018.godine, prisustvovali su pozorišnoj predstavi :„Čudovište iz pozorišta i lutkarova djeca“. Ovo je pozorišna predstava koja ima za cilj da djeci i mladima približi pozorišnu umjetnost i educira ih u oblastima opere, drame, baleta i lutkarstva, kao i da im objasni osnovna obilježja ovih vrsta umjetnosti.

Međunarodni centar za djecu i omladinu Novo Sarajevo

U Međunarodnom centru za djecu i omladinu Novo Sarajevo 14.decembra ove godine upriličeno je svečano puštanje u rad kino projektora kojeg je nabavila Općina Novo Sarajevo za projekcije filmova u ovom centru.

Prisutnima je prikazan dokumentarni film direktora fotografije Mustafe Mustafića, pod nazivom "Saraj'vo". Film priča neispričane sarajevske priče, slika svakodnevne gradske rituale i iz neotkrivenih uglova otkriva obične i neobične sarajevske dane i stanovnike.

Ovoj manifestaciji prisustvovali su i učenici naše škole.

Cinema City

U srijedu, 22.11.2017.godine učenici trećih razreda (63 učenika) su posjetili kino Cinema City. Cilj posjete je bio da se djeca upoznaju sa jednom od vrsta filmova (igrani dječiji film). Gledali su film Šegrt Hlapić.

Ambulanta Pofalići

Učenici drugog razreda su posjetili Ambulantu Pofalići i tom prilikom se upoznali sa detaljima koji su važni za zdrav život. Posebno su obratili pažnju stomatološkoj ordinaciji i značaju čistoće zuba.

Historijski Muzej Sarajevo

Radionica "Obojimo muzejsko kraljevstvo" održana je 16.11.2017. sa djecom iz naše škole. Djeca su u pratnji kustosa i edukatora obišla muzej, usmjeravajući pažnju na određene eksponate. Potom su dobila printane likove, stranice iz muzejske bojanke, zajedno sa pitalicama koje su dio iste. Nakon što su ih obojili, crteže su rasporedili po muzeju, pored originalnih eksponata kako bi oni privukli dječiju pažnju prilikom posjeta muzeju.

Historijski Muzej Sarajevo

Učenici II-1razreda su 14.11.2017.god. posjetili Historijski muzej Bosne i Hercegovine u okviru nastavne cjeline Kulturne ustanove.Kustosi muzeja su se pobrinuli da učenici pregledaju postavke i eksponate primjerene njihovom uzrastu.Kroz veoma maštovit i inovativan pristup su to učinili, osmislili su radionice“Bajka o muzejskom kraljevstvu“ i „Eksponati u akciji“.Učenici su oduševljeni interaktivnim radionicama kroz koje su naučili “Abecedu muzeja“

Zemaljski muzej Bosne i Hercegovine

U petak, 27. 10.2017.godine učenici trećih razreda su posjetili Zemaljski muzej. Cilj posjete je bio da se djeca upoznaju sa životnim zajednicama, lancima ishrane i životinjama na postavkama u muzeju.

Historijski Muzej Sarajevo

U četvrtak, 26.10.2017. godine učenici 6-1, 6-2, 6-3, 7-1 i 7-3 sa svojim razrednicima posjetili su Historijski muzej.

U Gazi Husrev-begovoj biblioteci i Carevoj džamiji

U ponedjeljak, 24. 10. 2017. godine, članovi Sekcije islamske umjetnosti (u pratnji nastavnice Melihe Suljić) posjetili su Gazi Husrev-begovu biblioteku i Carevu džamiju – sa zadovoljstvom su učili i proširivali svoja znanja izvan učionica; uživali u ljepoti muzejskih eksponata.

Ekskurzija učenika IX razreda

Muzej "Alija Izetbegović"

Bosanski kulturni centar

Učenici drugog razreda su 3.10. u BKC-u prisustvovali umijeću pripovijedanja bajke. Pripovijedanje je dio festivala bajke koji se odrzava već treću godinu u našem gradu.

Centar za edukaciju, sport i rekreaciju „Safet Zajko“

Terenska nastava

Učenici trećih i četvrtih razrda su 29.9. 2017. (treći-63 učenika) i 3.10. (četvrti-62 učenika) posjetili SRC „Safet Zajko“. Cilj terenske nastave je bio savladavanje orijentiring-a predviđenog NPiP za tjelesni odgoj. Učenici su uživali u igri i zajedničkom druženju.

Kulturne, prosvjetne i javne ustanove

Učenici drugog razreda su u sklopu terenske nastave obišli neke kulturne, prosvjetne i javne ustanove a šetnjom Vilsonovim šetalistem uočili su promjene koje donosi jesen. Nakon duge šetnje odmor su zaslužili u zabavnom parku.

KRALJEVA SUTJESKA - BOBOVAC

Terenska nastava(izlet)

U srijedu, 27.9.2017. godine 115 učenika šestih i sedmih razreda posjetilo je Kraljevu Sutjesku i Bobovac. Terensku nastavu realizirali su nastavnici: Zdenka Vukadin, Kimeta Maslo, Dino Džudža, Emira Mešanović, Elvir Mekić i Senada Jusić-Dučić.

Historijski muzej Sarajevo

U okviru rada Dodatne nastave iz njemačkog jezika učenici su posjetili izložbu u Historijskom muzeju u Sarajevu. Dana 25.09.2017. godine devet učenika devetih razreda je imalo mogućnost obići radionice u trajanju od dva školska časa. Radionice su bile na temu “Njemačka –zemlja izumitelja” (Erfinderland Deutschland-Baukasten Forschung)

SPOMEN PARK - VRACA

BIJAMBARE

Učenici osmih razreda sa svojim razrednicima Šaljić Dautom i Košutić Almom te nastavnicom Zehrom Mujkić posjetili su Bijambare u četvrtak 21.9.2017. godine.

SERVIS CENTAR "DAJTE NAM ŠANSU"

Volonterski tim je 31.5.posjetio Servis centar "Dajte nam šansu". Učenici su imali prilike da se upoznaju sa djecom s poteškoćama i da se druže sa njima. Koordinator projekta: Kornelia Sabo-Mehić.

VRANDUK, ZENICA, BISTRIČAK

U petak, 19.5.2017. učenici VIII razreda sa svojim razrednicima Havom Fejzović, Semirom Fočo i Kananom Fejzovićem išli su na izlet edukativno-rekreativnog karaktera. Tom prilikom posjetili su Vranduk, gdje su se upoznali sa historijatom kraljevskog grada; potom su posjetili Gradski muzej u Zenici nakon čega su nekoliko sati proveli u ugodnom druženju na izletištu Bistričak.

AMERICAN CORNER

Grupa učenika naše škole, njih 20, koji će učestvovati na takmičenju Worlds Schoolars Cup, su 23.januara u pratnji nastavnice engleskog jezika Semire Fočo bili u posjeti American corner radionici. Učenici su imali priliku iskoristiti ono što su učili i aktivno govoriti engleski jezik u dvosatnoj radionici koju su vodili američki studenti.

ZEMALJSKI MUZEJ

Učenici VIII-1, VI-1 i VI-3 razreda su u periodu od 04.10. – 06.10.2016. posjetili Zemaljski muzej u Sarajevu i učestvovali u arheološkim radionicama u okviru obilježavanja Dječije nedjelje.

U utorak 04.10. učenici VIII-1 su u Zemaljskom muzeju učestvovali u radionici rekonstrukcija iskopavnja prahistorijskog nalazišta, 05.10. učenici VI-1 rekonstruišu iskopavanje nalazišta u antičko doba dok 06.10. učenici VI-3 razreda rekonstruišu iskopavanje srednjovjekovnog lokaliteta.

Radionice su bile dobro osmišljene i prilagođene uzrastu učenika. Na odlasku je svaka grupa dobila po dvije posude. Cilj radionice je prvenstveno bio upoznavanje sa arheološkim zanimanjem i u potpunosti je realizovan.