Projekti 2018/2019.

PORODIČNI DAN I TALENT SHOW

Projekt "Porodični dan i talent show"  održan je 6.6. 2019. u prostorijama OŠ "Pofalići".

Projekt je realizovan u odjeljenju V-3.

Porodični dan I talent show je obuhvato čas odjeljenske zajednice i informativnog roditeljskog sastanka.  Učenici su prezentirali neke od nastavnih jedinica koje su obrađene na časovima odjeljenskih zajednica ali i engleskog jezika, te su se predstavili sa nekim svojim talentom pred roditeljskom publikom.Cilj ovog projekta je zbližavanje i učenika i roditelja radi prevazilaženja mogućih nesuglasica  nerazumijevanja. Prezentiranje pojedinačnih i zajedničkih tema i talenata su kreirali pravu sliku odjeljenja V-3, a roditelji su  upoznati sa vrijednošću svakog učenika pojedinačno ali i odjeljenja kao jedinstvenog tima. 

Planiranje, organizacija i implementacija ovog projekta je razvila nekoliko različitih kompentencija kod učenika kao što su: timski rad, organizacijske i analitičke sposobnosti i najvažnije, ojačano je njhovo samopouzdanje. Strah od govora ili nastupa pred publikom je često kamen spoticanja  i kod odrasle djece i mladih ljudi u njihovom profesionalnom napretku. Ovaj projekt je osnažio njihove govorne kompetencije I minimizirao strah od javnog nastupa, a to će sigurno  rezultirati poboljšavanjem njihovog ličnog razvoja i uspjeha.

Projekt osmislila i relizovala razrednica odjeljenja, nastavnica Semira Fočo.

LET'S CHANGE THE WORLD

S ponosom Vam predstavljamo projekt "Let's Change the World" - " Promijenimo svijet" implementiran od strane učenika šestih razreda OŠ"Pofalići". 

Koristeći moderne tehnologije kao sto su Google Classroom, Padlet i druge vrste elektronskih medija, te raznovrsne metode za razvijanje kritičkog mišljenja i donošenja samostalnih zakljucaka, učenici rade na podizanju svijesti i rješavanju problema današnjice sa kojima se svakodnevno susreću, a to su VANDALIZAM, VRSNJAČKO NASILJE I ZAGAĐIVANJE OKOLINE.  Naši vrijedni učenici su kreirali postere, crtali " drvo problema" i snimali kratke video igrookaze na engleskom jeziku u nadi da ce promijeniti svijest svojih vršnjaka a samim tim promijeniti i svijet i učiniti ga ljepšim mjestom za život. Projekt je nastao na časovima engleskog jezika kao produkt redovnog Nastavnog plana i programa. 

Projekt vodila nastavnica Semira Fočo.