2020/2021

Međunarodni dan borbe protiv vršnjackog nasilja " Dan ruzicastih majica" u našoj školi

Obilježavanje Međunarodnog dana maternjeg jezika.

Pocetak-2-polugodista.docx
izjava roditelja- pravdanje casova.docx
izjava roditelja- ONLINE NASTAVA.docx
Dopis - informacija - 2. pol.pdf
UPUTSTVO skole_FEBRUAR 2021.pdf

Prijavljeni učenici mogu karte preuzeti u četvrtak, 28.januara u terminu od 8.00-16.00 casova u holu skole.

Zimske radosti u našoj školi

U Galeriji radova možete pregledati sve naše radove:

Galerija radova

Dječija nedjelja i Dan dječije radosti u našoj školi

U srijedu, 7. oktobra 2020. godine, u našoj školi bilo je veselo. Učenici od drugog do petog razreda dobili su pakete, čiji sadržaj čine domaći proizvodi. Općinski načelnik Nedžad Koldžo, sa svojim saradnicima, obradovao je učenike Povodom obilježavanja Međunarodne nedjelje djeteta i Dana dječije radosti Općine Novo Sarajevo.

Carousel imageCarousel imageCarousel imageCarousel imageCarousel imageCarousel image

Svjetski dan učitelja u našoj školi

Idejni projekat izgradnje objekta OŠ „Pofalići“

U Međunarodnom centru za djecu i omladinu Novo Sarajevo u srijedu, 16. septembra ove godine održana je prezentacija idejnog projekta izgradnje objekta OŠ „Pofalići“.

Idejni projekat izradile su firme „IPSA Institut “ d.o.o. Sarajevo i „EKOPLAN“ d.o.o. Mostar , dok je izradu projekta finansirala Općina Novo Sarajevo u iznosu od oko 54.000 KM.

Radi se o jednom od starijih objekata, a pritom u jako lošem stanju zbog čega se Općina Novo Sarajevo odlučila da poduzme prvi korak u cilju izgradnje novog objekta ove osnovne škole.

Prezentaciji projekta prisustvovali su Općinski načelnik Nedžad Koldžo, direktorica OŠ „Pofalići“ Suvada Muftić, predstavnica Vijeća roditelja OŠ „Pofalići“, te članovi savjeta mjesnih zajednica Pofalići I i II.

U svom obraćanju načelnik Općine Novo Sarajevo Nedžad Koldžo istakao je kako se nakon prevazilaženja niza problema prilikom izrade projekta, konačno došlo u fazu da imamo idejni projekat koji je temelj za sve ostalo što dolazi u narednom periodu.

-Imajući u vidu da se radi o jednom od najstarijih školskih objekata na području ove Općine, te da bilo kakva veća ulaganja u rekonstrukciju istog nisu isplativa zbog trenutne dotrajalosti, odlučili smo da izgradimo novi objekat za učenike OŠ „Pofalići“. Obezbijedili smo zemljište, uskladili sa Regulacionim planom, izdvojili sredstva za izradu projektne dokumentacije, održali niz sastanaka sa svim akterima u projektu kako bi otklonili složene probleme na terenu, a danas ćemo pogledati o kakvom se projektu i objektu radi, istakao je načelnik Koldžo.

Načelnik je dodao da iako osnovno obrazovanje nije još uvijek u nadležnosti lokalne samouprave, bez obzira na presudu Ustavnog suda, Općina Novo Sarajevo kontinuirano ulaže u sanaciju objekata škola, opremanje kabineta a sve sa ciljem unapređenje rada i poboljšanja uslova odvijanja nastavnog procesa.

Direktorica OŠ „Pofalići II“ Suvada Muftić zahvalila se Općini Novo Sarajevo na poduzetim aktivnostima i na upornošću da se izgradi transparentan, funkcionalan i siguran školski objekat za učenike ove škole. Iako u jako otežanim uslovima, učenici ove škole ostvaruju zavidne rezultate i nastava se odvija po nastavnom – planu i programu, dodaje direktorica Muftić, posebno naglasivši kako u vrijeme pandemije i imaju problem što neki prozori nisu nikako u funkciji pa je otežano provjetravati prostorije u cilju sprečavanja širenja virusa.

Da su građani naselja Pofalići odavno prepoznali problem sa kojim se susreću njihova djeca kada je u pitanju boravak u školi potvrdio je u svom obraćanju predsjednik Savjeta MZ Pofalići II Bahrudin Delić, te se zahvalio ovoj lokalnoj zajednici što je i pored krize izazvane pandemijom korona virusa ovaj projekat stavila u prioritete, jer to građani i djeca Pofalića zaslužuju.

Projektanti su prezentovali idejni projekat objekta škole, koji će biti površine oko 6.000 m² (-1+P+2), te vanjske površine oko 2.700 m². Bit će namijenjen za boravak oko 900 učenika u dvije smjene, a sadržavat će sve potrebne prostorije, učionice, dva vanjska igrališta i unutrašnju fiskulturnu salu.

Trenutno je u toku izdavanje urbanističke saglasnosti za izgradnju objekta, nakon čega će se pristupiti izradi izvedbenog projekta.

Prema Sporazumu o regulisanju međusobnih odnosa na realizaciji projekta izrade investiciono – tehničke dokumentacije za izgradnju objekta OŠ „Pofalići“, Ministarstvo obrazovanja, nauke i mladih KS i Općina Novo Sarajevo su investitori projekta, dok ja Zavod za izgradnju KS implementator projekta.

Carousel imageCarousel imageCarousel imageCarousel imageCarousel imageCarousel imageCarousel imageCarousel imageCarousel imageCarousel imageCarousel imageCarousel imageCarousel imageCarousel image

Povratak u školske klupe

Dan pismenosti

8.septembra obilježili smo Dan pismenosti

Carousel imageCarousel image

Prvačići dobili ruksake i školski pribor

U srijedu, 1. 9. 2020. godine, Nedžad Koldžo, načelnik Općine Novo Sarajevo uručio je našim prvačićima ruksake i školski pribor.

Carousel imageCarousel imageCarousel imageCarousel imageCarousel imageCarousel image

PRVI ŠKOLSKI DAN

U utorak, 1. 9. 2020. godine, u Ivanjskoj 1 bilo je veselo.

U našu školu došli su novi đaci - prvaci.

Ni petaci nisu radost krili jer su s drugarima i razrednicima svojim bili.

Dragi naši učenici, sretno u školskoj 2020/2021. godini.

Carousel imageCarousel imageCarousel imageCarousel imageCarousel imageCarousel imageCarousel image

OBAVJEŠTENJE

ZA RODITELJE/STARATELJE UČENIKA PRVOG RAZREDA

Prijem učenika prvog razreda obavit će se u utorak, 1. septembra 2020. godine, i to prema sljedećem rasporedu:

I-1 u 9:00 sati

I-2 u 10:00 sati

O svim ostalim detaljima roditelji/staratelji bit će telefonski obaviješteni u ponedjeljak, 31. 8. 2020. godine.

U pratnji učenika/učenice može biti jedan roditelj/staratelj.

Svi prisutni dužni su nositi zaštitne maske.

OBAVJEŠTENJE ZA UČENIKE PETOG RAZREDA

Učenici petog razreda upoznat će se sa svojim razrednicima u utorak, 1. 9. 2020. godine u sali za tjelesni odgoj. Tada će učenici dobiti i uputstva o održavanju online nastave.

Raspored dolaska učenika:

V-1 u 12:00 sati

V-2 u 13:00 sati

V-3 u 14:00 sati

Svi učenici su dužni nositi zaštitne maske i održavati obaveznu fizičku distancu.

OBAVJEŠTENJE ZA UČENIKE OD DRUGOG DO DEVETOG RAZREDA

Svi učenici od II do IX razreda dobit će uputstva o načinu održavanja nastave, kao i satnicu, od svojih učiteljica i razrednika (elektronski) u ponedjeljak, 31. 8. 2020. godine.

O B A V I J E S T

O POČETKU ŠKOLSKE 2020/2021 GODINE U KANTONU SARAJEVO ZA OSNOVNE I SREDNJE ŠKOLE

obavijest_o_realizaciji_nastave_u_novoj_skolskoj_2020-2021.pdf