Projekti 2019/2020.

VOLONTIRANJE JE COOL

Dana 13.4.2020.godine školi je uručen računar, nagrada koju su učenici osvojili u okviru projekta "Volontiranje je cool!" 

SCIENCE OLYMPIAD

"SCIENCE OLYMPIAD"  ili NAUČNA OLIMPIADA je projekat koji je danas, 11.6.2019.g, realizovan u OŠ "Pofalići". STEM nastava na engleskom jeziku je novi izazov koji su učenici OŠ"Pofalići" uspješno savladali.

U posljednjim danima ove školske godine, u kojima je ponestalo koncentracije i učenicima i nastavnicima, učenici šestih razreda su se upoznali sa osnovama STEM nastave realizujući raznovrsne eksperimente i to na engleskom jeziku.

Učenici su bili podijeljeni u timove, samostalno kreirajući i naziv tima i izgled, ali i eksperimente koje ce izvesti. Sudije, učenici osmih razreda su nadgledali eksperimente, postavljali pitanja vezana za ekologiju, geografiju i biologiju, i nagrađivali su učenike sa tačnim odgovorima prigodnim poklonima. Nakon glasanja su proglaseni pobjednici koji su dobili medalje za osvojeno prvo mjesto na Prvoj Naucnoj olimpijadi OŠ" Pofalići". 

Pored činjenice da su učenici uživali u ovom nesvakidašnjem načinu učenja engleskog jezika kroz druge predmete i zabavne aktivnosti, učionice i holovi škole su bili osvježeni sa šarenom odjećom, kreativnim frizurama i sretnim osmjesima učenika.

Projekat osmislila i realizovala nastavnica engleskog jezika Semira Fočo.