eTwinning 2022-2023.

World Saving Day 2022

Projekat je namijenjen za predskolce, učenike osnovnih i srednjih škola. Kroz njegovu realizaciju ćemo promovisati finansijsku pismenost, kao jedan od ključnih koncepata u savremenom svijetu. Projekat su pokrenule nastavnice - Lejla Hujdur, profesorica matematike u Srednjoj ekonomskoj školi te Mirela Avdibegović, nastavnica matematike u JU OŠ "Pofalići". Kroz projekat ćemo realizovati sadržaje iz brojnih školskih predmeta: matematike, ekonomske grupe predmeta, likovne kulture, inofmatike, historije,.. Posebnu pažnju ćemo obratiti na saradnju među učenicima, te će aktivnosti biti osmišljene tako da se maksimizira vršnjačko i saradničko učenje. Obavezno ćemo obilježiti Svjetski dan štednje u svojim školama.

Math is everywhere

U sklopu ovog međunarodnog projekta promovisat će se modeliranje u matematici, STEM područja, istraživati matematika u svakodnevnom životu, matematički izumi/teoreme, matematički riječnik te koristiti dinamičke matematičke alate GeoGebra, Robocompass, Autodesk u rješavanju matematičkih zadataka. Projekat su pokrenule nastavnice:  Şadiye Açık Güldeş iz škole ZARA MESLEKİ VE TEKNİK ANADOLU LİSESİ iz Turske te Mirela Avdibegović, nastavnica matematike u JU OŠ "Pofalići", Sarajevo.

Predstavili smo svoj tim i kreirali zajednički kalendar

Math is Everywhere - teacher introductions (2).mp4
MATHEMATICS EVERYWHERE CALENDAR COMMON PRODUCT.mp4

Obilježili smo i Dan matematike na prvom naučno-popularnom skupu "Volim matematiku" u organizaciji Prirodno - matematičkog fakulteat Univerziteta u Sarajevu skupa sa Udruženjem matematičara Kantona Sarajevo, uz podršku Ministarstva za odgoj i obrazovanje te Instituta za preduniverzitetsko obrazovanje. Naši učenici su prezentirali i neke od svojih radova. 

Aktivnosti prvog dana skupa

Aktivnosti drugog dana skupa

Učesnici skupa "Volim matematiku" iz JU OŠ "Pofalići", JU OŠ "Osman Nakaš" i Srednje ekonomske škole

Ilma, Amila i Tarik sa nastavnicom

Državna oznaka kvalitete

Rad i zalaganje učenika u projektu Math is Everywhere prepoznala je i Dravna služba za podršku te smo nagrađeni Državnom oznakom kvaltete!

Čestitke svim učenicima koji su, do zadnjeg časa ove nastavne godine, vrijedno rješavali sve postavljene im zadatke, a učestvovanjem u zajedničkim sastanicima poboljšali svoje znanje engleskog jezika.

Evropska oznaka kvalitete

Za rad u projektu Math is Everywhere nagrađeni smo i Državnom oznakom kvalitete!

Čestitke našim vrijednim učenicima!