Početna‎ > ‎

Ogledni časovi

HEMIJA - Hemijske jednačine
Ogledni čas iz Hemije u VIII-1 je, 6.2.2018.,  održala nastavnica Behija Hot.
 
 
 
 

TEHNIČKA KULTURA - Elektromotori
Ogledni čas iz Tehničke kulture na temu "Elektromotori" održao je nastavnik Nermin Hadžić 28.12.2017. godine
 
 
 
 
 

NJEMAČKI JEZIK - Austrija je jedna interesantan zemlja

Na oglednom času iz Njemačkog jezika, održanom 05.12.2017. godine koji je trajao 90' obrađena je tema „Austrija je jedna interesantna zemlja“. U vidu projekta su učenici IX-2 odjeljenja obradili sedam tema: Österreich Landeskunde, Wien, Salzburg, Graz, Bekannte Persὃnlichkeiten, W.A. Mozart i Österreichische Küche. Na času su prezentirali radove u vidu Power Point prezentacija i plakata. Uz degustaciju sacher torte i sokova austrijskog proizvođača se govorilo o projektu i rezultatima rada na projektnim temama. Čas je održala nastavnica Emira Kičević.   

   
 
 
 

ENGLESKI JEZIK - The Blog Generation
Čas je bio spoj gramatičke nastavne jedinice Phrasal Verbs,  diskusije  blogovima kao modernog načina komuniciranja i izražavanja, pravilima sigurnosti korištenja interneta te kreiranja bloga na datu temu (sport, moda, škola i buling). Čas je održala nastavnica engleskog jezika Semira Fočo uz pomoć kolega, nastavnika informatike Mirele Avdibegović i Kenana Fejzovića.
 
  
 
 
  
 

MATEMATIKA
U petak, 12.5.2017. je održan ogledni čas iz matematike na temu Broj Pi. Čas je održala nastavnica Hava Fejzović u odjeljenju VIII-1. Uz prigodnu prezentaciju o historijski najpoznatijem broju podjeljeni su zadaci po grupama. Djeca su u grupama aktivno učestvovala na času. Svaka grupa je kanapom mjerila obime različitih kružnica. Nakon mjerenja su uvrštavali dobivene dužine kanapa i dužine poluprečnika iste kružnice u odgovarajuću formulu te na taj način dokazivali da je približna vrijednost broja PI=3,14 što su sa manjim odstupanjima postigli. Čas je bio izuzetno zanimljiv i edukativan.
 
 
 
BIOLOGIJA
U srijedu, 10.5.2017. nastavnica biologije Zdenka Vukadin je u IX-1 održala ogledni čas na temu Endokrine žljezde. Nakon prezentacije video materijala - izokrenuta učionica: Endokrine žlijezde sa osvrtom na nervni sistem, djeca su individualno radila na tabletima rješavajući kviz sa pitanjima. Kviz je kreiran na način da su djeca gledajući ponuđene slike i dajući svoje odgovore utvrdili svoje znanje. Djeci se svidio ovakav inovativan rad na času biologije
 
 
 
 
 
 


Comments