Bosanski kulturni centar

Učenici drugog razreda su 3.10. u BKC-u prisustvovali umijeću pripovijedanja bajke. Pripovijedanje je dio festivala bajke koji se odrzava već treću godinu u našem gradu.

 
 
 
 

Centar za edukaciju, sport i rekreaciju „Safet Zajko
Terenska nastava
Učenici trećih i četvrtih razrda su 29.9. 2017. (treći-63 učenika) i 3.10. (četvrti-62 učenika) posjetili SRC „Safet Zajko“. Cilj terenske nastave je bio savladavanje orijentiring-a predviđenog NPiP za tjelesni odgoj. Učenici su uživali u igri i zajedničkom druženju.


 

 


 

 
 

Kulturne, prosvjetne i javne ustanove

Učenici drugog razreda su u sklopu terenske nastave obišli neke kulturne, prosvjetne i javne ustanove a šetnjom Vilsonovim šetalistem uočili su promjene koje donosi jesen. Nakon duge šetnje odmor su zaslužili u zabavnom parku.

 
 
 
 
 
 
 
 

KRALJEVA SUTJESKA - BOBOVAC
Terenska nastava(izlet)

U srijedu, 27.9.2017. godine 115 učenika šestih i sedmih razreda posjetilo je Kraljevu Sutjesku i Bobovac. Terensku nastavu  realizirali su nastavnici: Zdenka Vukadin, Kimeta Maslo, Dino Džudža,  Emira Mešanović, Elvir Mekić i Senada Jusić-Dučić.
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Historijski muzej Sarajevo

U okviru rada Dodatne nastave iz njemačkog jezika učenici su posjetili izložbu u Historijskom muzeju u Sarajevu. Dana 25.09.2017. godine devet učenika devetih razreda je imalo mogućnost obići radionice u trajanju od dva školska časa. Radionice su bile na temu “Njemačka –zemlja izumitelja” (Erfinderland Deutschland-Baukasten Forschung)

 
 
 
 
 
 

SPOMEN PARK - VRACA

 
 
 
 
 
 

BIJAMBARE

Učenici osmih razreda sa svojim razrednicima Šaljić Dautom i Košutić Almom te nastavnicom Zehrom Mujkić posjetili su Bijambare u četvrtak 21.9.2017. godine.
 
 
 
 
 
 

SERVIS CENTAR "DAJTE NAM ŠANSU"

Volonterski tim je 31.5.posjetio Servis centar "Dajte nam šansu". Učenici su imali prilike da se upoznaju sa djecom s poteškoćama i da se druže sa njima. Koordinator projekta: Kornelia Sabo-Mehić.
 
 
 
 
 
 
 
 
 

VRANDUK, ZENICA, BISTRIČAK
U petak, 19.5.2017. učenici VIII razreda sa svojim razrednicima Havom Fejzović, Semirom Fočo i Kananom Fejzovićem išli su na izlet edukativno-rekreativnog karaktera. Tom prilikom posjetili su Vranduk, gdje su se upoznali sa historijatom kraljevskog grada; potom su posjetili Gradski muzej u Zenici nakon čega su nekoliko sati proveli u ugodnom druženju na izletištu Bistričak.

 
 

 
 
 

 
 
 
 

AMERICAN CORNER
 Grupa učenika naše škole, njih 20, koji će učestvovati na takmičenju Worlds Schoolars Cup, su 23.januara u pratnji nastavnice engleskog jezika Semire Fočo bili u posjeti American corner radionici. Učenici su imali priliku iskoristiti ono što su učili i aktivno govoriti engleski jezik u dvosatnoj radionici koju su vodili američki studenti.

ZEMALJSKI MUZEJ 

Učenici VIII-1, VI-1 i VI-3 razreda su u periodu od 04.10. – 06.10.2016. posjetili Zemaljski muzej u Sarajevu i učestvovali u arheološkim radionicama u okviru obilježavanja Dječije nedjelje. 

U utorak 04.10. učenici VIII-1 su u Zemaljskom muzeju učestvovali u radionici rekonstrukcija iskopavnja prahistorijskog nalazišta, 05.10. učenici VI-1 rekonstruišu iskopavanje nalazišta u antičko doba dok 06.10. učenici VI-3 razreda rekonstruišu iskopavanje srednjovjekovnog lokaliteta.

Radionice su bile dobro osmišljene i prilagođene uzrastu učenika. Na odlasku je svaka grupa dobila po dvije posude. Cilj radionice je prvenstveno bio upoznavanje sa arheološkim zanimanjem i u potpunosti je realizovan.